You need to log in to create posts and topics.

Utazási költségszámítás V3

• Az alkalmazás segítségül szolgál arra az esetre ha tervezünk egy útvonalat és ki szeretnénk számolni, hogy mennyibe is kerül nekünk a megtervezett útvonal. 

• Egyszerű a használata csak be kell írni az adatokat (megtett km, gépjármű fogyasztását, üzemanyag árát) és a számítás gombot megérintve kiszámolja, hogy mennyibe is kerül az út. 

• Akik vállalkozási tevékenységükhöz használt gépjármű fogyasztási elszámolást ‘Kiküldetési rendelvény' nyomtatványon számolják el, időt tudnak megtakarítani az alkalmazás használatával. 

• Az alkalmazás első indításakor frissítsük az adatbázist ami tartalmazza a NAV által kiadott hivatalos üzemanyag árakat és fogyasztási normákat. 

• Az értékek beállításánál csak be kell állítani a gépjárműhöz megfelelő értékeket és az alapján kell a számítást végezni. 

• A kiszámolt értékek automatikusan mentésre kerülnek és megtekinthetjük a későbbi felhasználás céljából. 

• Az adatbázis havonta frissül az új üzemanyag árakkal, amelyet az alkalmazás jelezni fog ‘Push' üzenet formájában (ha az első indításkor elfogadjuk az Értesítési üzenetek fogadását).

Mentett Adatok:

A mentett adatoknál jelennek meg a mentett fogyasztási és Utazási költségszámítási adatok. Az utazási költségszámítási adatok érintésekor részletesen megtekinthetőek a rögzített adatok.

A jobb felső második szerkesztési gomb érintésekor tudunk egyéb költséget is hozzáadni a mentett listához. Az egyéb hozzáadásnál a jobb felső gomb-nál be tudjuk importálni az autópálya matricát is.

A jobb felső első gomb érintésekor a mentett lista megtekinthető nyomtatási formátumban. A megosztás gombal több lehetőség közül is lehet válogatni a megosztani kívánt tartalmat.

Fogyasztás számolása:

A számoláshoz meg kell adni a megtett kilómétert és a tankolt liter mennyiséget a fogyasztás számolás gomb érintésekor megjelenik a gépjármű fogyasztása L/100km egységben a kiszámolt értékek mentésre kerülnek a mentett nézethez. A rendszám mező kitöltése ajánlott ha üresen hagyjuk akkor az ABC-123 név-el mentődik az adat.

• Autópálya matrica

Használati Útmutató:
Az e-matrica vásárlásához ki kell tölteni a rendszám mezőt és válasszuk ki a megfelelő kategóriát és időszakot. A vásárlás gomb érintésekor az alkalmazás összeállítja a szöveges üzenetet küldéséhez. A szöveges üzenet sikeres küldése után a vásárolt matrica automatikusan mentésre kerül és lejárati idő értesítés is beállításra kerül ha a gépjármű neve mezőt is kitöltjük. 

Egyéni matrica hozzáadása:
Máshol Vásárolt matrica rögzítése esetén a bal felső matrica gombot megérintve hozzáadhatjuk a vásárolt matricát az adatbázishoz és beállítódik vele a lejárati idő értesítése is.

Mentett Matricák:
A jobb felső gomb érintésekor megjelennek a mentett matricák amiket balra húzással törölhetünk. Törlés esetén törlődik a matrica érvényesség riasztása is. 

Beállítások:
A matrica jelzésnél törölhetjük a mentett matricákhoz tartozó értesítési jelzéseket. Törlés esetén csak az értesítési jelzés törlődik a mentett matricákra nincs hatással.

iOS Software Developer